contact

 

Taal heeft me altijd geboeid. Het is fascinerend hoe woorden, die bestaan uit abstracte tekens, in het juiste samenspel met elkaar en op die specifieke plaats betekenis krijgen. Deze interactie tussen elementen is de basis van mijn schilderwerk. Ik laat me inspireren door beeldschrift, zoals tekens, symbolen en pictogrammen. Ook het industriële verleden vormt een bron van inspiratie, met name voor mijn objecten.

Schilderijen, fotografie en objecten

In de loop der jaren heeft mijn werk zich verbreed en verdiept met fotografie en het maken van objecten. Deze laatste ontstaan vanuit het combineren van veelal ijzeren vormen die gerelateerd zijn aan ons industriële verleden. Mijn schilderijen, foto’s en objecten hebben een gemeenschappelijk vertrekpunt. Dat is het spel van interactie tussen verschillende onderdelen, de complexiteit van hoe alles in elkaar grijpt en op elkaar reageert en samen een geheel vormt. De logica van actie, reactie en interactie zijn aspecten die me eindeloos boeien.  Zo is mijn werk een combinatie geworden van een grafische beeldtaal en het industriële verleden.

Ik ben afgestudeerd aan de kunstacademie St Joost in Breda. Ik heb geëxposeerd in diverse galeries, kunstinitiatieven en kunstmanifestaties. Daarnaast heb ik, samen met een collega-kunstenaar, een jaarlijks terugkerend kunstfestival in Breda georganiseerd waarin de digitale en interactieve kunst centraal stond. Ook is in Amsterdam een muurschildering van me te zien op een schakelstation van Nuon aan de Boerhaavestraat.

Voor meer informatie kunt u contact met me opnemen.

avdzand07@gmail.com